LoL – Dota tartışması profesyonel arenaya taşındı!





Yıllardır birbiriyle rekabet içinde olan iki oyun, Dota 2 ve League of Legends, arasındaki mücadele profesyonel arenaya da sıçradı. Doublelift ve N0tail sosyal medyadan birbirlerine adeta meydan okudu!


Team Liquid’in AD Carry oyuncusu Yiliang “Doublelift” Peng ” Dota’nın şampiyon havuzu, eşya havuzu ve harita oyunları LoL’e göre daha iyi olabilir fakat mekanik açıdan Dota 2’nin daha iyi olmasının imkanı yok.” şeklinde başlayıp Dota 2 oynadığı tüm normal oyunlarda karşı tarafa ezici üstünlük sağladığını söylemesi üzerine tartışma tekrar alev aldı.


Ben de ilk ve tek League of Legends oyunumda karşı takıma ezici üstünlük sağlamıştım. Ciddi olmak gerekirse, ortalama 30 dakika süren bir oyunda sadece 4-5 kill alınıyorsa buradaki kritik amaç ne? Sadece uzatılmış koridor aşamaları, son vuruş yapmak ve karşıyı rahatsız etmek mi?” şeklinde yazan Notail, ayrıca ilerleyen saatlerde bir tweet daha attı.



“Bir fikrim var: Ceb ve ben iki başarılı ve ağzı laf yapan League of Legends oyuncusuyla buluşup saygı çerçevesinde oyunlarımızın artı ve eksi yanlarını konuşalım. Daha sonra oyunlarımızdaki farklılıkları derinlemesine inceleriz. Kesinlikle iki oyun da harika ama hangisinin daha zor oynanışa sahip olduğu konusunda meraklıyım.”


Yıllardır devam eden bu tartışmanın üzerine böyle bir teklifin de gelmiş olması önümüzdeki günlerde derinlemesine bir LoL – Dota 2 yayınının yapılabileceği konusunda merak uyandırıyor.